WWW.ROOKTONNEN.NL

ROOKOVENS, ROOKTONNEN EN TIPS 
VOOR THUISROKERS

 
 

vis roken met Rook jij Rook ik
[Start] [ Voeg toe aan Favorieten ] [ inhoud] [ Rookton huren] [ zoeken ]



.Links

Onze rookovens

 


NIRO 
50 x 40 en 125 cm hoog met deur van 45 x 80 cm
.

De Rookoven NIRO 50 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 50 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.
De Rookoven NIRO 60 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 60 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.



NIRO
30 x 30 x 125 PRO

De Rookoven NIRO 30 x 30 x 125 pro is een rookoven van 30 x 30 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.

NIRO 400 PRO
De Rookoven NIRO 400 pro is een rookoven van 40 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.



Alle rookovens
Rookton van 40 x 40 groot:        Deze Rookoven van 40 x 40 cm 100  cm hoog is gemaakt van maar liefs 1mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.


Koud rookunits

Koud roken van vis en vlees zoals zalm  in een bestaande rookton is met de losse NIRO koudrook unit mogelijk. Deze losse koudrookunit past op elke NIRO rookton.
Dit is geen rookton meer:  maar een complete rookoven die niet onder doet voor proffesionele rooktonnen.                                       Dit is ons topmodel:  de NIRO 40 x 125 cm hoog met koudrook unit die u ook los kunt bestellen om te gebruiken op reeds bestaande rooktonnen

 

 

Rook jij Rook ik
zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
5e druk Volledig in kleur

 

 

Thermometer Met een speciale Thermometer is het aflezen van de temperatuur een koud kunstje.

 

eXTReMe Tracker

 

 


zelf vis roken in uw rookoven met

Rook jij Rook ik

En het hoef natuurlijk niet bij vis alleen te blijven: ook kip, verse worst wild, gevogelte en andere producten kunnen in de rookovens tot delicatessen in uw rookoven worden omgetoverd.
Veel leesplezier gewenst, een goede vangst en rook ze maar lekker.

Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
Maar bijna iedereen vindt: het is zeker de lekkerste manier om vis te bereiden. Op de tafels van feestjes en partijen is bijna altijd wel gerookte zalm, paling of ander lekkers te vinden. En een gestaag groeiende groep sportvissers heeft als bijhobby het roken van zelfgevangen vis gekozen. De populairste vissen om te roken zijn makreel en paling,  maar er zijn ook rookamateurs die van minder courante soorten de heerlijkste delicatessen maken. 
Op vakantie of tijdens een tuinfeestje wordt graag een superverse -want zelfgevangen - vis gerookt.
Heel gezellig, met de gretige afnemers rond de rookton/ rookoven aanwezig.
Bijna niemand kan wachten tot de vis klaar is ............
En geloof me: die nog warme vis smaakt het allerbeste. De uitdrukking 'heet van de naald' zegt voldoende!
Voor veel mensen is er echter een drempel om zelf vis te gaan roken.

met vragen zoals: hoelang moet de vis van tevoren worden gepekeld, hoeveel zout gebruik ik, hoelang moet de vis drogen,  garen en roken? En welke houtsoorten zijn geschikt om vis te roken?
Dit boek geeft de antwoorden

Inhoud van het boek:
7  Visroken: een oeroude traditie
9  Over warm roken, stomen en koud roken
11 Hoe zit een rookoven in elkaar?
13 Het rookmateriaal
15 Tafelmodellen
16 Staande modellen
18 Speten of haken?
19 Aan haken
21 Overige 'hulpmiddelen'
22 In gebruik nemen van een nieuwe oven
23 Schoonmaken en onderhoud
24 Welke vissoorten en hoe?
27 Vis meenemen is bepaald geen schande
29 Behandeling van te roken vis
31 Diepvriezen: doe het goed!
35 Fileren
38 Het zouten
43 Het drogen
47 Veiligheid
49 Welke houtsoorten?
50 Warm roken: het garen van vis
51 Hoe rustiger, hoe beter
53 Koud roken kan ook!
55 Liggend of hangend?
57 Gerookte paling
59 Gerookte makreelfilets
60 Haring: warm en koud gerookt
62 Nog meer rookverrassingen ( heerlijke vis en vlees recepten)
70 Het serveren van gerookte vis en vlees.

Rook jij  Rook ik.

Nu in de 5e druk nu volledig in kleur en uitgebreid met vele extra recepten.

zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren. 

Onze prijs 


10,95  euro 
+

3,50 euro
*
Bijdrage in de verzendkosten.

Voor slechts 14,45 euro wordt het boek
Rook jij Rook ik zonder verdere kosten aan u  opgestuurd.

klik hier om het boek Rook jij Rook ik via e-mail te bestellen . vergeet uw adres gegevens niet  Bestellen is heel eenvoudig, klik op de e-mail button of vul het bestelformulier onder aan deze pagina  in.


 Bestelformulier www.rooktonnen.nl

 
Uw naam*:


Adres*: 
Postcode + woonplaats*
Telefoon:
Land: 
E-mail adres:

               * = Niet vergeten a.u.b.


   Ik wil graag het volgende artikel bestellen: (Zet het aantal in het  vakje hieronder)
  

Boek Rook jij Rook ik 

10,95 euro + 3,50 euro 
bijdrage in de verzendkosten.

aantal: 
Plaats uw opmerkingen of vragen in het veld hieronder
    

 

NB: Mocht uw bestelling niet doorkomen, u krijgt van ons altijd dezelfde dag nog een 
bevestigingsmail, probeer het dan nog een keertje gewoon via 
e-mail

*De bijdrage in de verzendkosten is per besteling.
Wilt u nog een artikel bestellen? Dan u hoeft u toch maar éénmaal de verzendkosten te betalen.
Het juiste totaal bedrag leest u dan in de e-mail die u als bevestiging van ons ontvangt.
 

Vanuit het buitenland kan  gratis geld overgemaakt worden door gebruik te maken van het 
IBAN en Swift / BIC banknummer en door de betaling shared uit te voeren als een EU betaling.
U krijgt onze nummers via de bevestigings e-mail.

 

Gerookte lekkernijen
Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variëren.
Rooktips

Het breien van netwerk
repareer zelf uw netten en fuiken met het breien van netwerk
Gratis boetnaald

Rooktonnen ads
Visvakantie 
aan de Regge
Overheempark ‘t Mölke in Zuna. Langs de camping stroomt het riviertje de Regge. Een paradijs voor sportvissers. Kinderen kunnen zich op het water uitleven met een meegebrachte rubberboot. En wat te denken van een unieke boottocht in een elektrisch aangedreven salonboot, de Ems Reggestroom, geschikt voor tochten met circa 25 personen.
Visvakantie in Overijssel

adverteren op 
deze site ?

Viskeuken
In dit boek o.a. de volgende onderwerpen:vis gezond en lekker,  marinades voor de fijnproevers, bakken en stoven van vis, alles over bijgerechten en drank, het schoonmaken en fileren, en een keur aan heerlijke visrecepten.
Voor de panvisser

Peuren doe je zo
Alles over het peuren op paling in Peuren doe je zo
Met gratis peurset

Vragen ?
Vragen over www.rooktonnen.nl ? mail de webmaster.
mail de webmaster


NIRO Rookovens:  Daar is over nagedacht.                              Al onze rookovens zijn te bewonderen op www.rooktonnen.nl
Voor vragen of bezichtigen ?   
klik om een e-mail te sturen 
of bel met  
057- 0523879 of  06-11462129 
( na 18.00 uur)

 

 

 


Advertenties