WWW.ROOKTONNEN.NL

ROOKOVENS, ROOKTONNEN EN TIPS 
VOOR THUISROKERS

 
 

Luxe palingterrine
[Start] [ Voeg toe aan Favorieten ] [ inhoud] [ Rookton huren] [ zoeken ]



.Links

Onze rookovens

 


NIRO 
50 x 40 en 125 cm hoog met deur van 45 x 80 cm
.

De Rookoven NIRO 50 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 50 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.
De Rookoven NIRO 60 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 60 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.



NIRO
30 x 30 x 125 PRO

De Rookoven NIRO 30 x 30 x 125 pro is een rookoven van 30 x 30 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.

NIRO 400 PRO
De Rookoven NIRO 400 pro is een rookoven van 40 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.



Alle rookovens
Rookton van 40 x 40 groot:        Deze Rookoven van 40 x 40 cm 100  cm hoog is gemaakt van maar liefs 1mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.


Koud rookunits

Koud roken van vis en vlees zoals zalm  in een bestaande rookton is met de losse NIRO koudrook unit mogelijk. Deze losse koudrookunit past op elke NIRO rookton.
Dit is geen rookton meer:  maar een complete rookoven die niet onder doet voor proffesionele rooktonnen.                                       Dit is ons topmodel:  de NIRO 40 x 125 cm hoog met koudrook unit die u ook los kunt bestellen om te gebruiken op reeds bestaande rooktonnen

 

 

Rook jij Rook ik
zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
5e druk Volledig in kleur

 

 

Thermometer Met een speciale Thermometer is het aflezen van de temperatuur een koud kunstje.

 

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 Luxe Palingterrine met zalmkaviaardressing

voor 4  personen
Ingrediënten: 

5 dl melk
250 g gerookte palingfilet en 175 g gerookte palingfilet
 5 blaadjes gelatine 
3 lepels spinaziepuree
2,5 dl room
 2 winterwortelen
 1 tomaat, kervel.

voor de dressing
1 theelepel mosterd
 1 lepel walnootolie 
1 lepel sojaolie
 1 lepel azijn
1 lepel water 
peper,  zout en 1 flinke lepel zalmkaviaar

Bereiding;
Snijd de twee winterwortelen overlangs in 2 m.m. dunne plakken 
Blancheer de plakken in ruim water met zout en
laat ze dan afkoelen in ijswater.
Laat de plakken op een doek goed droog
worden en bekleed er dan een terrine mee. 
Laat de plakken ruim overhangen
zodat u na het vullen de terrine ermee kunt afdekken.
Breng de melk met 250 gr. palingfilet aan de kook.
 Laat dit nog een poosje trekken en draai er dan in de keukenmachine een fijne puree van.
 Week de gelatineblaadjes in koud water en roer deze tezamen met de spinaziepuree
door de nog warme palingpuree. Laat de puree afkoelen.
Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door de afgekoelde palingmassa.
Snijd de 175 gr. palingfilet in de lengte in reepjes met een breedte van 
5  tot 7 mm. Giet een laagje van de palingmousse in de terrine. 
Leg hierop 5 reepjes palingfilet in de lengte naast elkaar en giet hier weer een laagje
mousse over. Herhaal deze handeling totdat de terrine geheel gevuld is en
dek hem nu af met de overlappende wortelplakken.
Zet de terrine een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Doe alle ingrediënten voor de dressing(behalve de kaviaar) in een kom
en roer dit (liefst met een staafmixer) goeddoor elkaar.
Roer er dan voorzichtig de zalmkaviaar door. Ontvel de tomaat,
snijd hem in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 

Presentatie: 
snijd de terrine in gelijkmatige plakken. Leg de in
het midden van het bord, schep er wat dressing naast en garneer het geheel
met een lepel tomatenblokjes en een fraai takje kervel.


 

 

 

 

Heeft u zelf een mooi rookrecept mail deze naar 

rookrecepten@rooktonnen.nl

 

 

Terug naar gerookte visrecepten

 

Gerookte lekkernijen
Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variëren.
Rooktips

Het breien van netwerk
repareer zelf uw netten en fuiken met het breien van netwerk
Gratis boetnaald

Rooktonnen ads
Visvakantie 
aan de Regge
Overheempark ‘t Mölke in Zuna. Langs de camping stroomt het riviertje de Regge. Een paradijs voor sportvissers. Kinderen kunnen zich op het water uitleven met een meegebrachte rubberboot. En wat te denken van een unieke boottocht in een elektrisch aangedreven salonboot, de Ems Reggestroom, geschikt voor tochten met circa 25 personen.
Visvakantie in Overijssel

adverteren op 
deze site ?

Viskeuken
In dit boek o.a. de volgende onderwerpen:vis gezond en lekker,  marinades voor de fijnproevers, bakken en stoven van vis, alles over bijgerechten en drank, het schoonmaken en fileren, en een keur aan heerlijke visrecepten.
Voor de panvisser

Peuren doe je zo
Alles over het peuren op paling in Peuren doe je zo
Met gratis peurset

Vragen ?
Vragen over www.rooktonnen.nl ? mail de webmaster.
mail de webmaster


NIRO Rookovens:  Daar is over nagedacht.                              Al onze rookovens zijn te bewonderen op www.rooktonnen.nl
Voor vragen of bezichtigen ?   
klik om een e-mail te sturen 
of bel met  
057- 0523879 of  06-11462129 
( na 18.00 uur)

 

 

 


Advertenties